Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΗ B. ΝΙΚΑ

Η παραίτηση του προέδρου

Πριν από μια εβδομάδα (7 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος της ΕΟΜ κ. Γιάννης Κούμενος υπέβαλε με επιστολή του την παραίτηση του. Η επιστολή έχει ως εξής:

" Σε συνέχεια παραπάνω θέματος, δυστυχώς, οι εξελίξεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με αναγκάζουν να σας γνωστοποιήσω ότι η απόφαση για παραίτηση από τη θέση του Προέδρου και μέλους του ΔΣ είναι οριστική.

Προσωπικά εκτιμώ ότι το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν αρκετά θετικά βήματα, αλλά σίγουρα κάποια άλλα θέματα δεν καταφέραμε να τα διορθώσουμε ή να τα επιλύσουμε.  Εξ αρχής κύριο μέλημα μου υπήρξε η ομόνοια στο χώρο του Αγωνιστικού Μπριτζ, η πρόοδος των Νέων μας, η διάδοση του αθλήματος και η αναστολή της εσωστρέφειας.

Σίγουρα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές συζητήσεις περί πιθανών εκλογών τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους, λόγω της πρόκλησης του επερχόμενου Πανευρωπαίκού Πρωταθλήματος του 2012, αφού γνωρίζουμε πως πρόθεση της EBL είναι να το διοργανώσει η χώρα μας. Εκκρεμεί, βέβαια, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, όπως και εκείνη με το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ευχαριστώ ειλικρινά όλους σας για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας."

Αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει το Δ.Σ. Δε γνωρίζω αν η παραίτηση του Προέδρου γίνει αποδεκτή. Οψόμεθα.

Πάντως δεν μπορώ παρά να μη συμφωνήσω για πολλά εμφανή θετικά βήματα όπως η ανάληψη των Πανευρωπαϊκών, η αναστολή της εσωστρέφειας (π.χ. οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι πλέον ανοικτές και τα πρακτικά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της ΕΟΜ) η ειρήνη με τον Μηλιτσόπουλο που επετεύχθη επί των ημερών του και πάνω απ' όλα η απόκτηση εμπειριών των διεθνών (και κυρίως των νέων)  με πολλές συμμετοχές στο εξωτερικό.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μέσα στο ΔΣ, αυτές που αν καταλαβαίνω καλά τον οδήγησαν στην παραίτηση όπως λίγους μήνες πριν οδήγησαν στην παραίτηση τη Μαρία Πανουτσακοπούλου.

Για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις όμως προκύπτει κάτι ανησυχητικό. Δε μιλάει πλέον για "ανάθεση" του EURO 2012 στη χώρα μας από την EBL αλλά για "πρόθεση". Επισημαίνει δε πως η σύμβαση δεν έχει καν υπογραφεί. Αν συνυπολογιστεί αυτό που ακούγεται ότι ο υποψήφιος σπόνσορας έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του, αυτό που προκύπτει είναι πως η διοργάνωση είναι αυτήν τη στιγμή στον αέρα.

Προκύπτει επίσης ότι πάμε για πρόωρες εκλογές. Για να συμβεί κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να παραιτηθούν πολλά μέλη (από τα 7) του Δ.Σ. ή θα πρέπει να το αποφασίσει αύριο το Δ.Σ. Διότι ο ίδιος αναφέρει συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει επ' αυτού. Αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ είναι δύο άλλοι Γιάννηδες, ο Χλιάπας και ο Κιαπέκος. Θεωρητικά λοιπόν δε θα υπάρξει κενό με την παραίτηση ενός μέλους αλλά... Όπως και να έχει αύριο αναμένεται μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Έναρξη μαθημάτων αρχαρίων

Η επιτροπή διάδοσης συνεδρίασε χθες (13/9) και εισηγείται τα φετινά μαθήματα αρχαρίων να ξεκινήσουν με μικρή καθυστέρηση (Δευτέρα 11 Οκτωβρίου). Από τις 20 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να ακούγονται τα σποτάκια από τα ραδιόφωνα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διανομή φυλλαδίων. Κάθε χρόνο αποδεικνύεται όμως ότι η πιο αποτελεσματική διαφήμιση είναι η διάδοση από στόμα σε στόμα. Ενημερώστε φίλους και συναδέλφους να σπεύσουν να εγγραφούν.

Η δίκη της Β. Νίκα

Την Παρασκευή 10/9 συνεδρίασε το Πειθαρχικό με κατηγορουμένη τη Βασιλική. Η συνεδρίαση ήταν πεντάωρη, οι μάρτυρες πολυάριθμοι (αρκετοί μάλιστα δεν πρόλαβαν να καταθέσουν). Το κλίμα ήταν σε όλη τη διάρκεια πολιτισμένο. Η Βασιλική απηλλάγη των κατηγοριών. Η μόνη που κατά τη γνώμη μου καταδικάστηκε και μάλιστα από όλα τα μέρη είναι η ανωνυμία. Αναμένουμε πάντως την απόφαση να καθαρογραφεί. Υπάρχει μια αχνή αχτίδα φωτός να μπούμε σε πιο ήρεμα νερά. Περιμένουμε με κομμένη την ανάσα.