Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ 15/9. ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΦΟΡ

Πρώτα-πρώτα να εξηγηθώ: δεν είμαι δημοσιογράφος. Όσα θα γράψω παρακάτω για τη χθεσινή (15/9) επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΜ αποτελούν την προσωπική μου ματιά. Δεν θα αναφέρω όλα όσα ακούστηκαν αλλά μόνο όσα εγώ αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι θα πρέπει να βγουν προς τα έξω.


Παραβρέθηκαν τα 6 από τα 7 μέλη του Δ.Σ.

Αλέκος Αθανασιάδης

Κώστας Γιαννάς

Άννυ Καραμανλή

Σταύρος Μπομπολάκης

Αγγελική Πολίτου

Τάσος Φράγκος

Απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο υπό παραίτησιν πρόεδρος Γιάννης Κούμενος.

Παρών ο διευθυντής της ΕΟΜ Λουκάς Ζώτος και παρατηρητές της ανοικτής διαδικασίας η Νατάσα Κοτρωνάρου και οι …ρεπόρτερς Βασιλική Νίκα και εγώ.

Οι εκλογές

Μια γρήγορη-γρήγορη σύνοψη της συνεδρίασης καταλήγει στο: πάμε ολοταχώς για εκλογές . Το είχε εδώ και μία εβδομάδα γράψει η Βασιλική στο bridgepartner. 23 Οκτωβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διότι για τότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη Γενική Συνέλευση.

Ένα δεύτερο που προκύπτει είναι ότι μεταξύ μελών του Δ.Σ. φαίνεται οι σχέσεις να έχουν διαρραγεί σοβαρά. Στις επόμενες εκλογές τα ίδια πάνω-κάτω πρόσωπα θα ζητήσουν την ψήφο μας, οπότε…

Μια παρένθεση για το πώς διεξάγονται οι εκλογές: ένας αντιπρόσωπος από κάθε όμιλο ψηφίζει μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο όσα ονόματα επιθυμεί (νομίζω μέχρι 7). Προκύπτει το επταμελές Δ.Σ. το οποίο εκλέγει πρόεδρο, γενικό γραμματέα και ταμία.

Επί της διαδικασίας η Πολίτου ζήτησε να κατέβουν συνδυασμοί (απαιτείται προς τούτο αλλαγή του καταστατικού) διαβεβαιώνοντας ότι επιτρέπεται από τον αθλητικό νόμο. Δε διαφάνηκε η διάθεση ούτε καν να συζητηθεί η πρόταση της.


Οι αποφάσεις

Προεδρεύων ο Κώστας Γιαννάς.

Τι πρόλαβε να αποφασιστεί: εγκρίθηκαν τα έξοδα (εισιτήρια και δικαιώματα συμμετοχής) για να πάνε 6 παίκτες (ως Εθνική Ομάδα) στη Στάρα Ζαγορά στη Βουλγαρία για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, 6 διεθνείς ελληνίδες στο τουρνουά της Σμύρνης (Ιζμίρ) και 4 παίκτες στις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μία ένσταση επί της διαδικασίας. Όσο αφορά στην αποστολή στη Σμύρνη, η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ΕΟΜ είχε εισηγηθεί θετικά (με τηλεφωνική συνεδρία) και τα εισιτήρια αγοράστηκαν πριν αποφασίσει το Δ.Σ.! Ακούστηκαν δικαιολογημένα διαμαρτυρίες επ’ αυτού (π.χ. γιατί δε μας ενημέρωσε κανείς έστω και τηλεφωνικά).

Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις σε επείγουσες περιπτώσεις. Αν και γνώριζε ότι η Σμύρνη πέφτει πάνω στο Πανελλήνιο Γυναικών (για το ασυμβίβαστο θα διαβάστε παρακάτω σχετικά) αδιαφόρησε πλήρως και τώρα οι γυναίκες δικαίως διαμαρτύρονται. Τα μέλη του Δ.Σ. (όχι όλα βεβαίως) έμαθαν για τις ενέργειες της Ε.Ε. μέσα από το site της ΕΟΜ!

Απορρίφθηκε η αίτηση αρκετών αθλητριών (μέσω επιστολής διαμαρτυρίας) που ζητούσαν να μεταφερθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών για να μην πέσει πάνω στο τουρνουά της Σμύρνης (όπου θα συμμετάσχουν αρκετές ελληνίδες πρωταθλήτριες). Μου μυρίζει εξαιρετικά υποβαθμισμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για φέτος.

Σε σχέση με τα μαθήματα αρχαρίων που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες πέρασε η εισήγηση της Επιτροπής Διάδοσης -θα τη βρείτε στο μενού “Επίκαιρα”.


Οι παραιτήσεις

Σας προειδοποιώ: εδώ θα χαθεί το μέτρημα.

Πήγα στην Ομοσπονδία με 15 λεπτά καθυστέρηση και στο μεταξύ είχε προλάβει να αναγνωστεί μια επιστολή παραίτησης του Μάνου Χατζηδάκη από την Επιτροπή Αγώνων ενώ είχαν εκδηλώσει πρόθεση παραίτησης τέσσερα μέλη του Δ.Σ. (εκτός Μπομπολάκη-Πολίτου) και ο πρόεδρος πέντε. Οι παραιτήσεις θα υποβάλλονταν για να οδηγηθούν τα πράγματα σε εκλογές.

Επί της διαδικασίας και πάλι: Αν μείνουν 5 (από τα 7) άτομα στο Δ.Σ. δε θεωρείται ότι υπάρχει κενό και μπορεί να συνεχίσει να διοικεί. Αν τα εναπομείναντα μέλη είναι 1-4 τότε θα πρέπει εντός τριμήνου να διεξαχθούν εκλογές.

Ο Τάσος Φράγκος δήλωσε ότι διαχωρίζει τη θέση του από τους υπόλοιπους υπό παραίτησιν και ότι το κάνει μόνο και μόνο διότι θέλει και αυτός να προκηρυχθούν εκλογές. Δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να ξανακατέβει υποψήφιος. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη ήττα. Άνθρωποι σαν τον Τάσο λείπουν από τα πράγματα. Αν και “κλαμπάρχης” της Κηφισιάς, ποτέ δε βρέθηκε κανείς να του προσάψει το παραμικρό.

Οι παραιτήσεις δεν ίσχυσαν (αφού δεν παραιτήθηκαν όλοι) και η συνεδρίαση ξεκίνησε. Προσπάθησαν να βρουν στο τηλέφωνο τον απερχόμενο πρόεδρο να τον ρωτήσουν αν επιμένει όντως στην (“οριστική” ) παραίτηση του. Δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν. Με ψήφους 5-1 (πλην Πολίτου) δεν την έκαναν αποδεκτή. Γιατί επέμεναν τόσο για μια οριστική παραίτηση; Μα γιατί όπως ανέφεραν ο πρόεδρος είχε “ξαναπαραιτηθεί” άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του!

Καθώς άρχισαν να εξετάζονται τα ζητήματα κι ενώ το κλίμα (για εμάς τους απέξω) φαινόταν να έχει ηρεμήσει, η Καραμανλή παραιτείται και σηκώνεται να φύγει. Αμέσως ακολουθεί και ο Γιαννάς. Πείθονται από τους υπόλοιπους να κάτσουν καμιά ώρα ακόμα αλλά καταθέτουν γραπτά τις παραιτήσεις τους. Η Άννυ επέμεινε μέχρι τέλους, ο Κώστας την απέσυρε για να διευκολύνει τη διαδικασία περί εκλογών.

Δεν έχω σκοπό να αναφέρω τις αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών. Κακό το κλίμα, πολλές οι κατηγορίες εκατέρωθεν. Δεν μπορώ όμως να μη στηλιτεύσω την κατηγορία που εκτοξεύεται από τον Αθανασιάδη εναντίον της Πολίτου ότι κάνει ενέργειες για ίδια οφέλη. Από εκεί και πέρα η Αγγελική βγαίνει εκτός εαυτού και η μπάλα χάνεται. Αποχωρεί λέγοντας ότι θα παραιτηθεί.

Τελικά με επιστολή της το βράδυ προς το Δ.Σ. αναφέρει πως αποφάσισε να παραμείνει μέλος του Δ.Σ.  ¨στις επάλξεις" και να βοηθήσει στο έργο της διάδοσης (σ.σ. που ένα μεγάλο μέρος του έχει αναλάβει η ίδια).

----

Είναι φίλη η Αγγελική. Αυτό ίσως μειώνει τη βαρύτητα των όσων θα γράψω παρακάτω, πολλοί όμως θα συμφωνήσετε διότι τη γνωρίζετε όπως κι εγώ. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε άδικες επιθέσεις. Δεν με πείραξε προσωπικά τόσο η απευθείας επίθεση του Αλέκου (που πάντως δεν τα λέει από πίσω) όσο η εκκωφαντική σιωπή των περισσοτέρων μελών του Δ.Σ. σε μια εξόφθαλμα ψεύτικη κατηγορία. Μόνο ο Μπομπολάκης (όταν αποχώρησε η Αγγελική) την υπερασπίστηκε.

Άνθρωποι σαν την Αγγελική έχουν ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα εκεί μέσα. Δεν είναι όμως επαγγελματίας πολιτικός και το παρορμητικό του χαρακτήρα της την κάνει πολλές φορές να χάνει το δίκιο της. Εκνευρίζεται εύκολα και εκεί ποντάρουν όσοι διαφωνούν μαζί της.

Επειδή έχει σκοπό να ξαναβάλει υποψηφιότητα και επειδή τον ίδιο σκοπό έχουν και τα υπόλοιπα μέλη (πλην Φράγκου και Καραμανλή κατά δηλώσεις τους) η Αγγελική δε θα αντέξει για πολύ μόνη της εκεί μέσα. Οργανωθείτε και συσπειρωθείτε. Καταθέστε την υποψηφιότητα σας όσοι έχετε χρόνο και διάθεση να ασχοληθείτε με τα κοινά.

Στο site αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα να γράψουν (αν θέλουν) ότι θέλουν για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα τους. Θα δημιουργήσω γι’ αυτό ένα μενού “Εκλογές” όπου θα βρίσκετε σχετικές ειδήσεις.