Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΔΟΚΤΩΡ ΤΖΕΚΙΛ - ΜΙΣΤΕΡ ΧΑΙΝΤ

Ανασκόπηση ενός δράματος

Προσπαθώ παρακάτω να βάλω σε μια τάξη τα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με το bridgethetis ώστε και οι μη γνωρίζοντες να έχουν κάποια εικόνα (έστω και παραμορφωτική, μέσα από τη δική μου οπτική).

«Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ»



Ένα θεατρικό έργο σε πολλές-πολλές πράξεις

Τα πρόσωπα

Φαραντάτος                                         Συρακοπούλου

Νίκα (Βασιλική)                                   Μπομπολάκης

Κοτρωνάρου                                       Μηλιτσόπουλος

                      Πολίτου                                               Μαγκλάρας                           

το Δ.Σ. του ΑΟΜ

                                                                          Μπάλλας                                             Μεσθενέας



(όψιμοι) κομπάρσοι

Διονυσόπουλος                       Προκοπίου                  Παπυράκη

Θεατές – σχολιαστές

Όλοι οι “ανώνυμοι” που περνάνε από το bridgethetis

Οι ρόλοι

Συρακοπούλου: Η “θιγμένη” από bridgepartner και Μηλιτσόπουλο και διωχθείσα από τον ΑΟΜ

Φαραντάτος: Ο προστάτης-άγγελος τιμωρός

Νίκα-Μπομπολάκης-Μηλιτσόπουλος: Οι τρεις πέτρες του σκανδάλου

Κοτρωνάρου-Μαγκλάρας: Έκαναν το λάθος να εκφράσουν επωνύμως μέσω του bridgethetis απόψεις διαφορετικές από του Φαραντάτου

Πολίτου: Βρίστηκε με το Φαραντάτο στο ΒΒΟ και από τότε την πήρε κι αυτήν η μπάλα

Το Δ.Σ. του ΑΟΜ: Στο στόχαστρο για προφανείς λόγους

Μπάλλας-Μεσθενέας: Αυθεντίες, ως τωρινοί εργοδότες-συνεργάτες της Συρακοπούλου

Εμείς οι κομπάρσοι-φερέφωνα: Βγήκαμε πρόσφατα να συνυπογράψουμε την καταγγελία της Νίκα. Από ζήλεια προφανώς και λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Η υπόθεση

Το φθινόπωρο του 2009 η Συρακοπούλου «τα σπάει» με τον ΑΟΜ και μετακομίζει κατά ΟΠΑΦ και ΑΟΜΨ μεριά που φυσικά έσπευσαν να την προσεταιριστούν. Ακούγονται βολές εκατέρωθεν (Συρακοπούλου-Μπομπολάκης). Προμηνύεται βαρύς κι ενδιαφέρων χειμώνας. Ο Φαραντάτος αρχίζει να φορτώνει…

Οι μαθητές της Συρακοπούλου στη μεγάλη τους πλειοψηφία την ακολουθούν ρίχνοντας μαύρη πέτρα στον ΑΟΜ που πλέον αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις μικρές κατηγορίες.

Ο Μπομπολάκης ζητάει από τη Νίκα να αναλάβει το τουρνουά 1-9 της Τρίτης που έμεινε ορφανό. Η Νίκα όντας άπειρη αλλά με πολλή διάθεση το σκέφτεται από δω, το σκέφτεται από κει και τελικά αποδέχεται.

Αυτοσαρκαζόμενη ανεβάζει καταχώριση στο blog της με ένα σκίτσο μιας ψηλής με μια κοντή (Συρακοπούλου – Νίκα) γράφοντας «σας πήραμε-σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο». Το φλουρί βεβαίως είναι η καταξιωμένη στο πεδίο αυτό Συρακοπούλου και η Νίκα το άπατο βαρέλι. Αυτό είναι απολύτως σαφές σε όλους εμάς που διαβάζουμε και γνωρίζουμε τη Βασιλική της οποίας ο αυτοσαρκασμός είναι παροιμιώδης.

Σε όλους εμάς; Όχι σε όλους…

Υπάρχει ένα μικρό χωριό στη Γαλατία που ανθίσταται στη λογική και στο αυτονόητο: κατοικείται από τον Οβελίξ-Φαραντάτο και τη Μιμίνα-Χριστίνα.

Ο Φαραντάτος συνεχίζει λοιπόν να φορτώνει νομίζοντας πως η Βασιλική έχει βάλει στόχο τη Συρακοπούλου.

Μετά από μερικές ημέρες ο Μηλιτσόπουλος ανεβάζει ένα άρθρο στο site του με τίτλο «Ποιος μας διδάσκει τελικά;» αναφερόμενος (χωρίς να την κατονομάζει) σε ανάλυση διανομής της Συρακοπούλου στο φυλλάδιο σχολιασμού της Τρίτης στον ΟΠΑΦ. Άκομψη επίθεση σε ένα καραμπινάτο λάθος της Συρακοπούλου με προφανή στόχο να τη μειώσει στα μάτια των μαθητών της. Εκτός των άλλων ακόμα και ο σχολιασμός του Μηλιτσόπουλου ήταν λάθος! Όλοι όμως έχουμε δικαίωμα στα λάθη. Θα πρέπει να σεβόμαστε μια original δουλειά αντί οι δάσκαλοι να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου.

Ε πόσο να αντέξει πια ο overloaded (με τις επιθέσεις κατά της καλής του) Φαραντάτος! Ανεβάζει το bridgethetis και …τα όργανα αρχίζουν. Του δίνει τον κωμικό τίτλο (όπως τάχιστα αποδεικνύεται) «ισηγορία».

Δεν περιορίζεται ασφαλώς στην επίθεση κατά των Νίκα, Μηλιτσόπουλου, Μπομπολάκη. Επιτίθεται με μένος εναντίον όσων παίρνουν θέση αντίθετη με τη δική του και της Συρακοπούλου. Αν μπεις να σχολιάσεις εναντίον, μαύρο φίδι που σ’ έφαγε. Ισηγορία...

Παράλληλα διάφοροι με ανώνυμα σχόλια παίρνουν θέση μαζί του κατηγορώντας όποιον τους κάνει κέφι. Για παράδειγμα το Μαγκλάρα ότι έστησε αγώνα ως διαιτητής τη στιγμή που όπως αποδείχθηκε ο ίδιος ήταν παίκτης σε άλλο όμιλο. Ο Φαραντάτος που έσπευσε να υιοθετήσει τις «καταγγελίες» του ανώνυμου μαλάκα αναρτώντας σχετικό άρθρο δε βγήκε μετά να ζητήσει ένα συγγνώμη.

Και οι αναγνώστες-επισκέπτες; Αυτοί επιχαίρουν βλέποντας κάποιον να βρίζει προς κάθε κατεύθυνση ασυστόλως. Δε διαμαρτύρονται για να μην μπλέξουν με τα πίτουρα. Μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ και ντρέπομαι για τη δειλία μου.

Η στάση της ΕΟΜ

Η ΕΟΜ αρχικά παρακολουθεί αμήχανη. Η Καραμανλή για παράδειγμα (που γενικά έχει τη διάθεση σχολιασμού) στέλνει αρχικά κάποιο σχόλιο περί ειρήνης, ψυχραιμίας κλπ στο blog της Βάσως αλλά δεν εμφανίζεται ποτέ στο bridgethetis γιατί το blog έχει πλέον ξεφύγει.

Περνάνε οι μήνες, ο οχετός που αναδύεται από το blog αυτό είναι συνεχής και η ΕΟΜ δε βγαίνει επίσημα να πει οτιδήποτε. Το κλίμα έχει χαλάσει πια, άνθρωποι ανάμεσα μας βάλλονται με τα πιο πρόστυχα λόγια και αυτή (η ΕΟΜ) κάποια στιγμή απλά παραπέμπει την καυτή πατάτα στο Πειθαρχικό προς διερεύνηση.

Η Νίκα στο μεταξύ αν και δεν ζητάει προστασία κατά των προσωπικών επιθέσεων από την ΕΟΜ και τον ΟΠΑΦ, ωστόσο θέλει να πάρουν θέση. Ο ΟΠΑΦ, ο όμιλος της Νίκα που τώρα είναι το αφεντικό της Συρακοπούλου αρνείται να πάρει θέση και το κάνει μόνο με μια ανακοίνωση (ζητώντας από την ΕΟΜ να επιληφθεί) αφού έχουν περάσει πια πολλοί μήνες. Η Νίκα έχει έκτοτε τεράστιο θυμό.

Στο μεταξύ έχοντας πάρει τους Πανευρωπαϊκούς του ’12 κινδυνεύουμε να τιναχτούν όλα στον αέρα αν τρωγόμαστε έτσι μεταξύ μας. Ο πρώτος που το αντιλαμβάνεται είναι ο Έιντι ο οποίος καλεί Φαραντάτο-Συρακοπούλου στο σπίτι της Καραμανλή και τους ζητάει «ειρήνη» για να μπορέσει να βρει χορηγούς. Η προσπάθεια του πέφτει στο κενό.

Κάποια στιγμή η Νίκα δεν αντέχει πλέον και κατονομάζει τους ιδρυτές του bridgethetis. Οι Φαραντάτος-Συρακοπούλου απαντάνε άμεσα με εξώδικα. Το πειθαρχικό (Στεφανόπουλος, Κανναβός, Κοτρωνάρου και κάποια στιγμή Σταματελάτου) συνεδριάζει και αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» για τη συμμετοχή της Συρακοπούλου στο blog ενώ απλά υπάρχουν «ενδείξεις» για τη συμμετοχή του Φαραντάτου.

Η Συρακοπούλου ζητάει να εξαιρεθεί η Κοτρωνάρου από το Πειθαρχικό όχι όμως και ο Κανναβός (που εκθειάζεται από το blog και είναι και η παλιά της σχέση) ούτε η Σταματελάτου η οποία είναι στέλεχος του ΑΟΜΨ όπου διδάσκει η Συρακοπούλου. Το αίτημα γίνεται δεκτό!

Το πειθαρχικό εγκαλεί μόνο τη Νίκα (!!!) και καλεί τους Φαραντάτο-Συρακοπούλου ως κατηγόρους. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Νίκα νιώθει δικαίως προσβεβλημένη. Η απόλυτη παράνοια. Έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από παρεξήγηση, έχει κατονομάσει το δολοφόνο διατηρώντας το ύφος και το ήθος της και μετά από ένα χρόνο βρίσκεται εκείνη κατηγορούμενη!

Ο θυμός όλων εμάς «των απέξω» ξεχειλίζει. Σε πηγαδάκι μετά από αγώνα ακούγεται από παντού το: «Να πάρουμε θέση όλοι εμείς επώνυμα. Θα μαζευτούν 200 υπογραφές» και άλλα τέτοια ηχηρά.

Από τους «απέξω» βγαίνει πρώτος ο Δημοσθένης και τους κατονομάζει. Ακολουθώ εγώ με την Παπυράκη. Οι υπόλοιποι του «πηγαδιού» που θα έπαιρναν θέση επωνύμως περιορίζονται να λένε τώρα «καλά τα ‘πε ο Δημοσθένης»… Ο τρόμος σε όλο του το μεγαλείο. Δυστυχώς στο ελληνικό μπριτζ επιπλέουν οι «απολιτίκ» του στιλ χαβαλές, να μη φαίνομαι και να τα’χω καλά με όλους. Πιστέψτε με, πιάνει.


Η προσωπική μου θέση

Το bridgethetis είναι ένα blog που βγήκε από μπριτζέρ επομένως είναι κομμάτι της μικρο-κοινωνίας μας. Μπορεί να μας αρέσει ή όχι αλλά πρέπει να έχει την ελευθερία να λέει την άποψη του.

Εγώ το έχω περιλάβει στους συνδέσμους μου παρότι με πήραν αρκετοί τηλέφωνο να διαμαρτυρηθούν ότι το διαφημίζω.

Δε θα γίνω όμως ίδιος με την ΕΟΜ. Εκείνη στο επίσημο site βάζει όχι όποιους δραστηριοποιούνται στο χώρο αλλά όποιους γουστάρει. Για σκεφθείτε κάτι αντίστοιχο: το Υπουργείο Τύπου να μην έχει στη λίστα της π.χ. την «Αυριανή» ή την «Espresso» επειδή δε συμφωνεί με το ύφος ή τη θεματολογία τους.

Εδώ (παρεμπιπτόντως) υπάρχει άλλο παρασκήνιο. Ο Φαραντάτος ζήτησε από την ΕΟΜ να βγάλει εκτός συνδέσμων το blog της Βασιλικής. Η ΕΟΜ αποφάσισε πως βεβαίως θα το βγάλει και μάλιστα το ανακοίνωσαν προφορικά στη Βάσω ψελλίζοντας κάτι περί απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής! Όμως (και ευτυχώς) δεν τολμά να το κάνει. Καταλαβαίνετε τώρα πώς ενεργεί η ΕΟΜ; Φόβος και αβουλία.

Εγώ έχω αλλεργία στην ανωνυμία. Κάνε ότι θες, πες με όπως θες αλλά βγες μπροστά. Ειδικά όταν κατηγορείς ή καταγγέλλεις. Αλλιώς θα με βρεις απέναντι σου και θα κάνω ότι μπορώ για να σε σταματήσω.

Θα μπορούσα στο παραπάνω θεατρικό να βάλω ονόματα που παραπέμπουν στα πραγματικά ώστε να διαφυλάξω τα νώτα μου. Ωστόσο το άρθρο αυτό απευθύνεται στους πολλούς νεοεισερχόμενους που δεν γνωρίζουν ακόμα πρόσωπα και πράγματα και θα τους ήταν αδύνατον να καταλάβουν οτιδήποτε κεκαλυμμένο. Το τίμημα είναι βέβαια να κινδυνεύω να με περάσουν κι εμένα από το πειθαρχικό. Τιμή μου.

Για τη διένεξη της Συρακοπούλου με τον ΑΟΜ είχα πάρει τότε θέση ανοιχτά υπέρ της Χριστίνας. Μπορεί (κατά την άποψη του ΑΟΜ) να καταχράστηκε της εμπιστοσύνης τους, ακόμα κι έτσι όμως να έγινε την κύρια ευθύνη φέρει ο ίδιος ο ΑΟΜ με τον πλημμελή έλεγχο. Και δε μιλάμε για ρεμούλες αλλά για ακριβές έγχρωμες φωτοτυπίες, για πρωτοβουλίες της Χριστίνας στη μέθοδο διδασκαλίας και τέτοια.

Μακάρι να δουλεύαμε όλοι τόσο όσο η Συρακοπούλου. Εγώ σέβομαι απολύτως όποιον επιβάλλεται μέσω της δουλειάς του.

Όσο αφορά στο Φαραντάτο δεν είχα ούτε έχω καμιά προσωπική επαφή. Όμως όταν είσαι διαιτητής κατά την έναρξη εκδρομικού (με την αγωνία να μην καθυστερήσεις, να μη δημιουργηθούν πολλά bye, να μη γίνει κάποιο λάθος της τελευταίας στιγμής) και έρχεται ο Φαραντάτος να σου πει «κοίτα, βάλε με στην ΟΠΕΝ ή στο 1-9, όπου σε βολεύει για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα» καταλαβαίνεις πως από τον άνθρωπο αυτό δε λείπει η ποιότητα.

Είναι λοιπόν τελείως ισοπεδωτικό να πούμε ότι για όλα τούτα φταίει το χαμηλό ηθικό τους υπόβαθρο, επομένως ας τους εξοβελίσουμε από το χώρο. Ωστόσο ενεργούν επωνύμως ως Δόκτωρ Τζέκιλ και ανωνύμως ως μίστερ Χάιντ. Αν τους αντιμετωπίσεις πάνω στο τραπέζι είναι άγγελοι. Μετά τα μεσάνυχτα όμως όταν γυρνάνε σπίτι τους…Παναγιά βόηθα.

Τελικά είναι κακοί, τρελοί ή βλάκες;

Κακοί δεν είναι και όποιος τους γνωρίσει το διαπιστώνει. Είναι υπεραπλουστευτικό να κατονομάζεις τον άλλο τρελό για να ερμηνεύεις έτσι κάθε ενέργεια του. Τι μένει λοιπόν; Οι άνθρωποι έχουν ενεργήσει βλακωδώς και τώρα έχουν βουτηχτεί μέχρι το λαιμό στα ..κακά.

Ποιος είναι λοιπόν ο συγγραφέας των άρθρων στο bridgethetis; Ο Φαραντάτος, η Συρακοπούλου με το Φαραντάτο ή μήπως η …κα Φρούσσου;

Για όσους δε γνωρίζουν ο αρθρογράφος του bridgethetis ισχυρίζεται πως λέγεται Φρούσσου. Κανένας βέβαια δεν τον παίρνει σοβαρά, ούτε και η ΕΟΜ που διαφορετικά θα είχε καταθέσει αγωγή κατά της κας Φρούσσου.

Είναι σαφές κατά τη γνώμη μου πως συγγραφέας των περισσοτέρων άρθρων είναι ο Φαραντάτος. Η Συρακοπούλου δεν αποτελεί όμως απλά τη μούσα του. Αδυνατώ να φανταστώ πώς όταν δουλεύουν στον ίδιο χώρο και στον ίδιο υπολογιστή δεν είναι συνυπεύθυνοι για αυτά που εμφανίζονται στο bridgethetis.

Εκδότης-αρχισυντάκτης λοιπόν είναι ο Φαραντάτος. Επιμέλεια έκδοσης, πηγή έμπνευσης, σταυρόλεξα αλλά και τελική επεξεργασία Συρακοπούλου.

Θέλω να σταματήσουν άμεσα αυτό το site ή να το συνεχίσουν επωνύμως και όπου τους βγάλει. Όμως έχω μεγάλο θυμό (πρωτότυπο!) με την ΕΟΜ. Κύριοι, όταν υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που ξυπνάνε κάποιο πρωί και κάποιος «κρυμμένος» τους αποκαλεί κακιασμένους, ανέραστους, κομπλεξικούς, πανπουτσαθελώπουλους κι εσείς δεν επιλαμβάνεστε άμεσα τότε η δική μου (μας) υποχρέωση είναι να σταματήσω εγώ εσάς. Αλήθεια, ποια νομίζετε πως είναι η δουλειά σας; Να βγάζετε αποτελέσματα και να σφυρίζετε αδιάφορα ή να επιλύετε με πυγμή και αποφασιστικότητα τα προβλήματα που ανακύπτουν;  Είσαστε επικίνδυνοι με την ανικανότητα που επιδεικνύετε.

Τον Αλ Καπόνε τον εξουδετέρωσαν με πρόφαση φορολογικές ατασθαλίες μη μπορώντας να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του. Ποιος βγήκε να πει ποτέ πως ήταν αθώος;

Γνωρίζετε τι σημαίνουν «αποχρώσες ενδείξεις»; Είναι αυτές που μου επιτρέπουν εμένα τώρα να βγαίνω και να έχω την ευθύνη των λόγων μου.

Το πειθαρχικό κοσκινίζει τόσους μήνες θέλοντας να αποσπάσει (πώς; γαργαλώντας τις πατούσες;) ομολογίες. Το πειθαρχικό αποδεικνύεται ανίκανο να χειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση και παρότι δεν αμφισβητώ την εντιμότητα του καθένα τους ωστόσο νομίζω πως θα πρέπει να παραιτηθεί και να αφήσει να ασχοληθούν άλλοι με την υπόθεση.

Η ΕΟΜ και το Πειθαρχικό κρύβονται πίσω από δικαιολογίες του στιλ «δεν μπορούμε να ζητήσουμε δικαστικά να αποκαλυφθεί το IP του υπολογιστή από όπου ανεβαίνουν τα άρθρα στο bridgethetis διότι κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο και γίνεται δεκτό μόνο για πολύ σοβαρά εγκλήματα, όπως παιδεραστία». Απάντηση: χεστήκαμε! Κάντε κάτι τώρα. Στέλνετε ένα πολύ λάθος μήνυμα: να ξεφυτρώνουν ελεύθερα ανώνυμα blogs όπου όλοι θα επιτίθενται με πρόστυχο τρόπο σε όλους. Σπέρνετε ανέμους.


Πρόβλεψη

Αν το blog αυτό σταματήσει άμεσα τη λειτουργία του δε θα τιμωρηθεί κανείς.

Ας υποθέσουμε όμως ότι δε θα αλλάξει άμεσα κάτι. Τότε:

Η Νίκα δε θα τιμωρηθεί (διαφορετικά το επόμενο πρωί η ΕΟΜ θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση).

Η Συρακοπούλου δε θα τιμωρηθεί, αυτό ξεχάστε το -ούτε και χρειάζεται κατά τη γνώμη μου.

Ο Δον Κιχώτης - Φαραντάτος αν δει ότι το πράγμα πάει προς τιμωρία θα αναλάβει όλη την ευθύνη για να προστατέψει τη Δουλτσινέα-Χριστίνα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το επίπεδο όλων μας αλλά και του μπριτζ πέφτει κάθε μέρα και χαμηλότερα.

Υστερόγραφο: θα ήθελα να πω στους μαθητές μου που κατά καιρούς δηλώνουν πρόθυμοι να μου συμπαραστέκονται στέλνοντας και αυτοί επιστολές ή υπογράφοντας μανιφέστα: σας ευχαριστώ πολύ αλλά τώρα μην το κάνετε. Ο μαθητής δεν έχει αντικειμενική άποψη γιατί στην αρχή είναι φυσικό να βλέπει μέσα από τα μάτια του δασκάλου του. Θα αποτελούσαν βέβαια αυτές οι φωνές σημαντικό μοχλό πίεσης προς την ΕΟΜ αλλά δεν το θεωρώ σωστό και δε θέλω να το δω να συμβαίνει.

Σάββατο 14 Αυγούστου

Είχα αυτό το άρθρο στις διορθώσεις όταν ο λαγός βγήκε από το λαγούμι του! Ο Φαραντάτος έστειλε επιστολή στον εαυτό του! Και για πρώτη φορά επιτέθηκε επώνυμα (!!) εναντίον όσων συνυπογράψαμε τα όσα υποστηρίζει η Βάσω. Έχει ένα σχόλιο για τον καθένα μας. Το μήνυμα είναι σαφές: «προσέξτε όσοι άλλοι πάρετε θέση εναντίον μου γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει».

Αυτή η μακροσκελής επιστολή νομίζω ότι είναι το ανάγνωσμα του καλοκαιριού. Και  έμεινα έκπληκτος: ο Φαραντάτος άρχισε να μιλάει σαν την κυρία Φρούσσου! Λέτε τελικά να μην υπάρχει Φαραντάτος; Αν και δημοσιευμένη «Παρασκευή και 13» παραπέμπει στον Άντονι Πέρκινς στο «Ψυχώ» που τελικά ο ίδιος ήταν ταυτόχρονα και ο ξενοδόχος και η μάνα του που έσκουζε από το σπίτι στο λόφο!

Παραδείγματα αφιερωμένα στην ΕΟΜ και το πειθαρχικό. Μπορείτε να ξεχωρίσετε αν είναι Φρούσσου ή Φαραντάτος;

«Εξ άλλου το να είναι κάποιος κακός είναι συνειδητή επιλογή του και έχει να κάνει με τις παραστάσεις που είχε ως παιδί στο οικογενειακό του περιβάλλον.»

«…χαρακτηρίζοντάς μας ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟΥΣ ΚΛΠ, χαρακτηρισμούς που εκτιμώ ότι τους άκουγε να ανταλλάσσονται μέσα στο σπίτι της όταν ήταν μικρή» (σ.σ. η Νίκα)

«…ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού Γ. Μηλιτσόπουλος»

«Σχετικά με τις ειρωνικές αναφορές του για τη στολή του ναυτικού, που όπως ισχυρίζεται τον παρουσίασε ντυμένο το bridgethetis, έχω να του θυμίσω ότι η στολή του ναυτικού είτε πολεμικού είτε εμπορικού είναι τιμημένη γιατί ο μεν πρώτος ξενυχτάει στο Αιγαίο θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο, για να μπορούν κάποιοι να παίζουν το μπριτζάκι τους, ο δε δεύτερος οργώνει τους ωκεανούς μακριά από το σπίτι του για να συντηρήσει την οικογένειά του και δεν κάθεται να του πληρώνουν το ΙΚΑ χωρίς να κάνει τίποτα. Γι' αυτούς τους λόγους θα έπρεπε να χαίρεται φορώντας τη στολή του ναυτικού και όχι να δυσανασχετεί.»(σ.σ. Αναφέρεται στο Μηλιτσόπουλο έχοντας πλήρη και τεκμηριωμένη άποψη για την επιλογή της …Φρούσσου να τον ντύσει ναυτάκι.)

«…σε αυτόν τον κόσμο όλοι κρινόμαστε και συγκρινόμαστε. Μάλλον με τη σύγκριση έχει «χάσει από χέρι» (σ.σ. η αφεντιά μου)  άλλωστε έτσι μόνο δικαιολογείται και η αντίδρασή του όταν σταμάτησε να γράφει τα συμβαίνοντα στην Οστάνδη ή ακόμη παλαιότερα όταν τα φυλλάδια με τις σχολιασμένες του διανομές κατέληγαν στο καλάθι ενώ άλλες τις μαζεύουν και τις βάζουν και σε ντοσιέ. Δεν αντέχει ο άνθρωπος στη σύγκριση. Είναι προφανές!!
Δ. Την Παπυράκη δεν την ξέρω. Τη θυμάμαι μια φορά στο Λουτράκι που μάζευε τα ποτήρια, τις τσόχες και τα bidding boxes από τα τραπέζια.(σ.σ. ήταν η διαιτήτρια του 1-9. Άψογος ο κύριος…)

«Μήπως θα πρέπει, μια και το μπριτζ είναι πνευματικό άθλημα, να περνάμε από ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις και όσοι από εμάς κρίνονται ακατάλληλοι να μη γίνονται δεκτοί σε αθλητικά σωματεία;»

Διασκευή ενός ποιήματος σαν αυτές που συνηθίζει η κα Φρούσσου

«Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους κλικαδόρους.
Δεν ανήκα σε κλίκα και δεν φώναξα.


Μετά ήρθαν να πάρουν τους ηλίθιους.
Όντας λογικός δεν αντέδρασα.


Έπειτα ήρθε η ώρα των κομπλεξικών.
Δεν είχα κανένα κόμπλεξ και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.


Ακολούθησαν οι τεμπέληδες.
Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.


Στο τέλος πήραν τα λαμόγια.
Αυτό μας αφορούσε όλους και γι αυτό χαρήκαμε.


Όταν ήρθε η σειρά μου κανείς δεν με πείραξε.
Και τότε όλοι αναφωνήσαμε: «Επιτέλους, καθάρισε ο τόπος».


Τάσος Φαραντάτος»

Δεν έχετε πειστεί ακόμα; Διαβάστε τις παρακάτω κατηγορίες και ανατρέξτε στα όσα σχετικά έχει γράψει η κα Φρούσσου.

"2. Έχει ήθος ο πρόεδρος σωματείου όταν εισβάλλει στην αίθουσα όπου διεξάγεται τουρνουά και βιαιοπραγεί εναντίον κάποιου παίκτη ουρλιάζοντας και ωθώντας τον βίαια προς την έξοδο;
3. Έχει ήθος το ΔΣ ομίλου που παρατείνει τη θητεία του πολλούς μήνες μετά τη λήξη της, μη προκηρύσσοντας έγκαιρα εκλογές, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια αθλητικής νομοθεσίας και καταστατικού του ομίλου;
4. Έχει ήθος μαθήτρια μεσήλικας να σχολιάζει «πουτάνα» τη δασκάλα σε νέους μαθητές και ο πρόεδρος όταν ενημερώνεται να λέει: «δεν ξέρω τίποτα»;
5. Έχει ήθος κάποιος να καταθέτει σε οικογενειακή αντιδικία στα δικαστήρια ψευδώς, υπέρ της μίας πλευράς απλά και μόνο για να χάσει η άλλη πλευρά, που τυγχάνει «αντίπαλός» του στο μπριτζ;"


Πολύ καλή δουλειά από το Φαραντάτο που απλοποιεί το έργο του Πειθαρχικού.

Παρασκευή 10 (το πιθανότερο) ή 17 Σεπτέμβρη η κρίσιμη συνεδρίαση. (Είχα γράψει από λάθος αρχικά Σάββατο, διόρθωσα και μερικά τυπογραφικά. 18/8/2010)