Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΜΕΝ ΚΥΡΙΟΙ;

Η ιδέα
Η κοινωνία του μπριτζ αποτελεί μία κωμόπολη 1500 περίπου ατόμων ενεργού πληθυσμού (τι εστί ενεργός θα το καταλάβετε παρακάτω). Λόγω του ότι παίζουμε κυρίως βράδυ, οι παίκτες με τον καιρό έχουμε εν πολλοίς αποκοπεί από τις εξωμπριτζιστικές μας παρέες. Κακό θα πείτε και έτσι είναι αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα.
Μοιραία αναπτύσσονται πολύ συχνά ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ παικτών. Τι θα περιμένατε λοιπόν να συμβαίνει σε μια τέτοια κωμόπολη; Όπως οι παρτενέρ πάνω στο τραπέζι έτσι και οι παρτενέρ πάνω στο κρεβάτι αλλάζουν συχνά σαν τα πουκάμισα.
Πριν από καιρό γράψαμε κάποια ονόματα και ενώναμε με γραμμές όσους (γνωρίζαμε ότι) είχαν αναπτύξει κατά καιρούς ερωτικές σχέσεις. Ε λοιπόν το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργήθηκε ένα απίστευτο σύμπλεγμα συνδέσμων που μας έκανε να βάλουμε τα γέλια.

«Πού βαδίζομεν κύριοι» - ένα παιχνίδι γνώσεων

Τι χρειάζεται        

Ένας director

Δύο ομάδες παικτών

Μια καταγεγραμμένη λίστα παικτών (αριθμημένων, περίπου δέκα) που συντάσσεται από τον director

Μια λίστα με τέσσερις μπαλαντέρ-ονόματα

Χαρτί και μολύβι

Κέφι και …γνώσεις

Οι κανόνες

Με κλήρωση οι δύο ομάδες επιλέγουν από ένα όνομα (επίθετο) από τη λίστα. Η κάθε ομάδα τοποθετεί μια γραμμή (σύνδεσμο) με κάποιο άλλο όνομα που γνωρίζει ότι σχετίζεται (ή σχετιζόταν) μαζί του (π.χ. Κώστας ------ Ελένη αλλά με επίθετα). Στο δεύτερο γύρο μπορούν να συνεχίσουν είτε από τον Κώστα είτε από την Ελένη κ.ο.κ.

Ένας βαθμός αποδίδεται για κάθε σύνδεσμο. Οι ομάδες παίζουν εναλλάξ.

Δύο βαθμοί αν μπει νέος σύνδεσμος σε δύο ήδη γραμμένα ονόματα.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος σύνδεσμος από την αντίπαλη ομάδα.

Μόνο ονόματα μπριτζέρ (νυν αλλά και πρώην) επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται.

Όταν δεν υπάρχει άλλη κίνηση η ομάδα τραβάει ένα άλλο όνομα αλλά της αφαιρούνται τρεις βαθμοί.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως της λίστας εκτός αν ορίσετε διαφορετικά.

Η ομάδα μπορεί να επιλέξει επίσης να τραβήξει μπαλαντέρ (μέχρι δύο) αλλά της αφαιρούνται 5 βαθμοί. Εδώ ο director έχει μεγάλη ευθύνη στο να βρει τους σωστούς μπαλαντέρ.

Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σύνδεσμος με «άγνωστο Χ» όταν η σχέση αυτή δεν έχει γίνει γνωστή και «δεν πρέπει να εκθέσουμε τα παιδιά». Τότε ο παίκτης που το εισηγείται ενημερώνει μυστικά έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας ή τον director και αν υπάρξει συναίνεση ο σύνδεσμος ισχύει. Δεν μπορεί όμως να ξεκινήσει σύνδεσμος από τον «άγνωστο Χ».

Αν κάποια γραμμή καταλήξει σε έναν από τους παρευρισκόμενους τότε από αυτόν δεν μπορεί να ξεκινήσει νέα γραμμή (είπαμε οι παίκτες δε μετέχουν).

Προφυλάξεις

O director δεν πρέπει να βάλει στην κληρωτίδα ονόματα των συμμετεχόντων παικτών διαφορετικά θα έχουμε δράματα. Δράματα βέβαια θα έχουμε ούτως ή άλλως με τα όσα θα βγουν στη φόρα.

Αν κάποιος παίκτης ενοχληθεί το γυρνάτε αμέσως στο «Παλέρμο».

Αν κάποιος παίκτης βγει βιαστικά από το δωμάτιο, τρέξτε να κρύψετε τα κουζινομάχαιρα.

Τέλος η μουσική υπόκρουση δεν μπορεί να είναι άλλη από…