Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ

25-6-2010 Διόρθωση: "...Και από σήμερα το πρωί να και η ΕΟΜ που ευαισθητοποιήθηκε!" Παρακάτω στο άρθρο θα διαβάσετε αυτήν τη φράση. Ως "σήμερα" εννοείται η ημέρα Πέμπτη κάτι που είναι ανακριβές. Το σωστό είναι ότι οι πληροφορίες ανέβηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης. Δεν είναι μικρή η χρονική διαφορά αφού πρωί Τετάρτης ξεκίνησαν οι αγώνες. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.

Ο υπεύθυνος της ανάρτησης με ενημέρωσε σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα. Το γεγονός όμως ότι η ΕΟΜ περίμενε εντολή τελευταία στιγμή από "την προϊσταμένη" όπως αναφέρεται στο μέιλ για την ανάρτηση και ότι δεν είχε προβλεφθεί κανενός είδους προετοιμασία ώστε οι ενδιαφερόμενοι (όλοι εμείς) να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την αρχή τους, καθιστά εγκυρότατο όλο το υπόλοιπο άρθρο. Τρίτη λοιπόν ήταν η επίσημη έναρξη των αγώνων, Τετάρτη πρωί η Εθνική μας αγωνιζόταν στο vugraph (και στη σάλα και στο ΒΒΟ) αλλά ούτε την Τρίτη ούτε νωρίτερα είχε ανέβει κάτι σχετικό στο site.

Εύχομαι στο μέλλον η ΕΟΜ να προετοιμάζεται νωρίτερα για να μπορούν να ενημερώνονται έγκαιρα οι νεότεροι παίκτες που δεν έχουν ακόμα άλλες πηγές πληροφόρησης.


Εθνικές …ανταποκρίσεις

Φανταστείτε ένα πιτσιρικά που κάνει τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Προσπαθείς να τον κάνεις να αγαπήσει το παιχνίδι. Πέρα από την προπόνηση του δείχνεις αγώνες, του μαθαίνεις κινήσεις. Του προτείνεις πρότυπα, παίκτες μεγάλους, την Εθνική της χώρας του. Όταν η Εθνική αγωνίζεται σε μεγάλους αγώνες τον προτρέπεις να την παρακολουθήσει.

Φανταστείτε τώρα ένα νέο παίκτη του μπριτζ. Η Εθνική του αγωνίζεται στους Πανευρωπαϊκούς κι εκείνος δεν έχει ιδέα! Όλος ο Ευρωπαϊκός κόσμος του μπριτζ στρέφει το βλέμμα του στην Οστάνδη αλλά ο Έλλην νέος δεν έχει ακούσει τίποτα.

Ξαναλέω πως ένας από τους στόχους αυτού εδώ του χώρου είναι να καλύψει κενά. Αν τη δουλειά αυτή την αναλάβει ο επίσημος φορέας (η ΕΟΜ) τότε πολλά από όσα βρίσκετε εδώ δε θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Για παράδειγμα το αγγλοελληνικό λεξικό που έχω ανεβάσει (που είναι ακόμα ημιτελές). Ο καθένας μας γνωρίζει πως όσο καλά αγγλικά και να ξέρεις, αν δεν μάθεις την ορολογία είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις ένα ξενόγλωσσο βιβλίο, να παρακολουθήσεις τα σχόλια στο ΒΒΟ κλπ. Όσο άσχημα αγγλικά και να ξέρεις, αν είσαι γνώστης της ορολογίας μπορείς να τα βγάλεις πέρα ακόμα και με ένα βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά. Είναι τόσο εύκολο να υπάρχει στο site της ΕΟΜ ένα λεξικό με τις βασικότερες λέξεις και όμως δεν…

Γιατί; Γιατί υποθέτουν πως όλοι οι αγγλομαθείς μπριτζέρ γνωρίζουν την ορολογία. Ο νέος παίκτης είναι έξω από την εικόνα που έχουν. Και το παραπάνω δεν είναι το μόνο παράδειγμα που καταδεικνύει αυτήν τη νοοτροπία.

Ξεκίνησαν οι Πανευρωπαϊκοί της Οστάνδης. Είδατε εσείς καμιά καταχώριση; Όχι βέβαια, ο παίκτης του μπριτζ ξέρει ότι γίνονται Πανευρωπαϊκοί και ξέρει πού να ψάξει να βρει τις σχετικές πληροφορίες. Σωστά; Λάθος φυσικά.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να βάλω κάποια πράγματα στο site μου. Έβαλα ότι θα ήθελα εγώ να μου προσφέρουν αν ανήκα στους νέους παίκτες που δε γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μοναδικό μου κριτήριο ήταν αυτό. Υποψιαζόμουν ότι θα είχε ανταπόκριση αλλά δεν περίμενα αυτό που συνέβη. Αν και τα νούμερα τα κρατάω για τον εαυτό μου, χάρηκα πάρα πολύ διότι αυτό σημαίνει ότι ο μπριτζόκοσμος διψάει για τέτοιου είδους ενημέρωση.

Δυστυχώς είμαι νέος στο κουρμπέτι και ούτε χρωματάκια ξέρω να βάζω ενώ και στο Excel είμαι ...κατηγορία 1. Από χθές (Τετάρτη) άρχισε να βάζει τα αποτελέσματα στο site του ΟΠΑΦ η Χριστίνα Συρακοπούλου. Εκεί θα βρείτε τα ίδια αλλά σε πολύ καλύτερη συσκευασία. Και από σήμερα το πρωί να και η ΕΟΜ που ευαισθητοποιήθηκε! (βλέπε διόρθωση στην αρχή του άρθρου) Ποιος ξέρει τι παράπονα θα άκουσαν.

Στόχος επετεύχθη. Τώρα αντίθετα ο παίκτης κινδυνεύει να πάθει από …υπερπληροφόρηση. Από σήμερα λοιπόν χάνει κάθε νόημα να συνεχίσω τις ανταποκρίσεις και το γυρνάω στο σχολιασμό διανομών κάτι που με ευχαριστεί πολύ περισσότερο. Θα ψάξω να βρω τις διανομές που παίχτηκαν και θα επιλέξω τις πιο ζουμερές ανά αγώνα. Όλα αυτά από σαββατοκύριακο όμως. Την «έγκυρη και έγκαιρη» πληροφόρηση την αναλαμβάνει πλέον η ΕΟΜ-ΟΠΑΦ.

Ορίστε και τα ελληνικά links όπου θα βρίσκετε πληροφορίες για τους αγώνες. Τι κι αν τέτοιου είδους σύνδεσμοι δεν είναι αμφίδρομοι. Περιμένατε τίποτα διαφορετικό;

ΕΟΜ-ΟΠΑΦ

http://www.opaf.org/

http://www.hellasbridge.org/archives/4717

Μπορείτε να μπαίνετε λοιπόν και από εδώ…