Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΟΜ

Παραβρέθηκα την Τετάρτη 19 Μαϊου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΜ. Μια συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν 4 ώρες! Πολλά τα θέματα προς συζήτηση, λίγες οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπήρξαν στιγμές έντασης αλλά αυτό είναι επόμενο όταν η συζήτηση είναι ζωντανή. Σε όσα θέματα ήταν έτοιμο το πεδίο για απόφαση η κουβέντα δεν κρατούσε πάνω από 5 λεπτά. Στα περισσότερα όμως ...ακόμα το ψειρίζουν. Σταχυολογώ όσα θετικά αποκόμισα:

  • Θέμα αρχηγού αποστολής Εθνικής Ομάδας ΟΠΕΝ. Παρά το ότι είχαν προταθεί άλλα ονόματα στο παρελθόν, η βούληση των παικτών έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο: ομόφωνα δεκτός ως αρχηγός χρίστηκε ο Δημοσθένης Διονυσόπουλος. Θα μου επιτρέψετε εδώ να αυτοεπαινεθώ. Πριν από δύο χρόνια ήμουν μέλος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και ψάχναμε το άτομο που θα ορίζαμε αρχηγό της γυναικείας ομάδας εν όψει του Πανευρωπαϊκού στο Πο και της Ολυμπιάδας στο Πεκίνο. Δεν πήραμε απόφαση μέχρι να ρωτήσουμε διάφορους υποψήφιους που έπεσαν στο τραπέζι. Την επόμενη μέρα βγήκαμε με το Δημοσθένη και καθώς τον είχα απέναντι μου συνειδητοποίησα ότι έβλεπα την ιδανική λύση:άνθρωπος ευρείας αποδοχής, με όρεξη και θετική ενέργεια. Πολύ καλός παίκτης διότι ο αρχηγός στο εξωτερικό εκτελεί και χρέη προπονητή. Του το πρότεινα και μου είπε «γιατί όχι αλλά θα με προτιμήσουν;» Αμέσως πήρα τηλέφωνο την Άννυ Καραμανλή η οποία επίσης ενθουσιάστηκε. Όχι μόνο τα πήγε περίφημα ως αρχηγός στο Πο αλλά «προήχθη» σχεδόν άμεσα σε αρχηγό της ΟΠΕΝ στο Πεκίνο. Όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Τι κατάρα κι αυτή! Κάθε φορά που αποκλείεται από την Εθνική Ομάδα να γίνεται αρχηγός της!
  • Θέμα αποστολής αρχείων των Ταυτοχρόνων: Ο διαχειριστής θα στέλνει (σε όσους θέλουν να κάνουν σχολιασμό) το αρχείο με τις διανομές τρεις μέρες πριν!! Θα μου πείτε «τώρα σου το δίνουν που είπες ότι πλέον προλαβαίνεις τον αυθημερόν σχολιασμό;» Τι να κάνουμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η ειρωνεία (που μου άφησε ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη): μετά από 9 μήνες ταλαιπωρίας η απόφαση πάρθηκε στα όρθια με το τέλος της συνεδρίασης μέσα σε δευτερόλεπτα...
  • Πανευρωπαϊκοί 2012. Μας έχει ανατεθεί μια τεράστια εκδήλωση που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2012 στις εγκαταστάσεις του Πόρτο-Καρράς στη Χαλικιδική. Θα πρέπει να συγχαρούμε ολόθερμα την ΕΟΜ για την επιτυχία αυτή. Είναι επίσης εξαιρετικά ενθαρρυντικό που αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα. Πρόκειται για αγώνες που δε θα αποφέρουν οικονομικό όφελος αλλά αποτελούν τεράστια ευκαιρία προβολής του αθλήματος στη χώρα μας. Προσαρμόστε τα ταξιδιωτικά πλάνα σας, θα γίνουν παράλληλα αγώνες που μπορούν να συμμετέχουν όλοι.