Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Τη βάση δεδομένων μου τη διέθεσε η ΕΟΜ με απόφαση του Δ.Σ. και ανταποκρίθηκε άμεσα ο κος Πουρναράς. Τους ευχαριστώ όλους.


Λίγη υπομονή μέχρι να την καταχωρίσω αλφαβητικά και κατά κατηγορίες.

Πρόκειται για μια κατάταξη μακράν της ιδανικής. Μεγάλοι παίκτες που συμμετείχαν ελάχιστα την τελευταία πενταετία βρίσκονται χαμηλά και ασφαλώς δεν έχουν ξεχάσει το μπριτζ που ήξεραν.

Ακόμα κι έτσι όμως θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από την (τελείως στατική) επίσημη λίστα της ΕΟΜ. Δεδομένου ότι η επεξεργασία των δεδομένων δεν κράτησε πάνω από μία ώρα, δείτε την σα μια προσπάθεια να κινητοποιηθόύν οι αρμόδιοι να φτιάξουν σύντομα κάτι πολύ καλύτερο. Διότι το πράγμα κοσκινίζεται εδώ και χρόνια και αποτέλεσμα ουδέν. Αυτή η λίστα λοιπόν θα έχει εκπληρώσει το σκοπό της όταν αποσυρθεί.


Δύο λόγια για το πώς προέκυψε. Κρατήθηκαν για κάθε αθλητή (με απλή αφαίρεση) τα ¨μαύρα" της τελευταίας πενταετίας (Ιανουάριος 2005 - Δεκέμβριος 2009). Τα υπόλοιπα μηδενίστηκαν. Έγινε αναγωγή των χρυσών και των πλατινένιων σε μαύρα. Επειδή ένα χρυσό αντιστοιχεί για τον καθένα μας σε περίπου 20 μαύρα και ένα πλατινένιο σε 20 χρυσά, η αναγωγή ήταν εύκολη υπόθεση αλλά ήθελε κι άλλο μαγείρεμα. Επειδή πολλοί ισχυροί παίκτες εμφανίζονται κυρίως στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα αποφάσισα να πολλαπλασιάσω τα χρυσά επί 40 και όχι επί 20 και τα πλατινένια επί 800 και όχι επί 400. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε μπροστά σας και είναι πολύ πιο ικανοποιητικό.


Ωστόσο το γεγονός ότι π.χ. τα πλατινένια που απονέμονται σε μικρές κατηγορίες έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτά που απονέμονται στην ΟΠΕΝ έχει ως αποτέλεσμα παίκτες που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών να εμφανίζονται πολύ ψηλά στη λίστα.


Ξαναλέω πως ένα πλατινένιο ισοδυναμεί με ...800 μαύρα. Επομένως τα μαύρα δίπλα στο όνομα σας δεν αντιστοιχούν με κανένα τρόπο σε αυτά που κερδίσατε στα τουρνουά.



Τέλος πιο επιτυχημένος είναι ο (αυθαίρετος κι αυτός) χωρισμός σε κατηγορίες. Περιορίστηκα στον καθορισμό των κατηγοριών από 10 και πάνω με κύριο κριτήριο την αναλογικότητα (λιγότεροι αθλητές σε υψηλότερες κατηγιορίες, μορφή πυραμιδοειδής).



Κατηγορία 10 15000 μαύρα



Κατηγορία 11 20000 μαύρα



Κατηγορία 12 25000 μαύρα



Κατηγορία 13 35000 μαύρα



Κατηγορία 14 45000 μαύρα



Κατηγορία 15 70000 μαύρα



Κατηγορία 16 125000 μαύρα